logo400

Route61 Members

Band Route61

Band Route61 bestaat uit vijf ervaren muzikanten met een jarenlange ervaring  en hebben zich in korte tijd  opgewerkt tot een veelgevraagde bluesband voor zowel kleine als grote podia.

Deze Nederlandse Blues/Rock band bestaat uit Steven de Bruijn (gitaar en zang), Rinus Vink (bas), Wim van Hamersveld (drums), Carolus van Kuilenburg (harmonica) en John de Groot(Vocals).  

Zij spelen na al die tijd  hun voorliefde voor de blues nog steeds met veel plezier en passie.
Zij laten een afwisselend repertoire van traditionele en moderne blues aangevuld met eigen werk horen, zoals alleen Band Route61 dit kan. 

Hun enthousiasme  voor de blues en ervaring op festivals tot in de kleinste kroeg voel je, wanneer Dutch Bluesband Route61 de “The Blues Experience” voorbij laat komen tijdens hun optreden.

Steven de Bruijn - Guitar
Wim van Hamersveld - Drums
John de Groot - Vocals
Carolus van Kuilenburg - Harmonica
Rinus Vink - Bass 

 LIKE OUR NEW PAGE BandRoute61 (www.facebook.com/bandroute61)
 

facebook1 youtube

Of via de tab Informatie

 

"NEVER THROW AWAY YOUR OLD SHOES"
Nieuw voor 2020
route61 cd front2020 600

route61 cd back2020 650

 

ROUTE61 PLAYS "OLD FRIENDS - NEW FRIENDS" 

cd comp a jpg

 

bluesmagazine

Recensie: Route 61 – Old Friends – New Friends

Tekst: Filip Heidinga

De nieuwe Nederlandse blues band Route 61 bestaat uit Steven de Bruijn (gitaar en zang), Carolus van Kuilenburg (mondharmonica), Rinus Vink (bass) en Gerard Wernert (drums). De Bruijn, van Kuilenberg en Vink spelen al jaren samen in onder andere Stupefaction en Montoya plays Cuby. Paul Stelte speelt op deze cd de drumpartijen. Gerard Werner heeft inmiddels de plaats ingenomen van Paul en samen spelen ze nu onder de naam Route 61. ‘Old Friends – New Friend’s is een leuke titel voor deze afwisselende debuut EP. Met drie covers op het album brengen ze een ode aan de oude blues nummers en met drie eigen nummers presenteert de band zichzelf.

We beginnen meteen vol gas over Route 61 met een stevige versie van Robert Johnson’s Crossroads. Dan gaat het gas even terug en brengen we een bezoek aan weer een oude vriend: T-Bone Walker. De bijna acht minuten durende versie van Stormy Monday Blues is een mooi rust moment na het eerste nummer. Na deze twee oude bekenden ontmoeten we nu drie nieuwe vrienden terwijl we langs de Mississippi rijden over Route 61. Come From My Baby is het eerste nummer geschreven door Steven de Bruijn. Het nummer swingt heerlijk, waarna het weer tijd is om het gas weer even los te laten. So Many Lies begint mooi rustig maar de gitaarsolo in het midden van het nummer brengt daar weer even verandering in. Leugens zijn niet het beste gespreksonderwerp tijdens een roadtrip maar wel als je rijd over de ‘blues highway’, zoals Route 61 ook wel genoemd wordt. Het volgende nummer heet dan ook Route 61, en is een prachtige ode aan de beroemde weg in Amerika. Qua tempo zit dit derde nummer van Steven de Bruijn tussen de vorige twee in. Tot slot brengen we nog even een bezoek aan een oude vriend: Sonny Boy Williamson II met zijn beroemde nummer Checking Upon My Baby. Na een reis van bijna een half uur zit de roadtrip er helaas al weer op.

 

Come from my baby, So many lies and Route61 are written
by S. de Bruijn,performed and produced by
Dutch BluesBand Route61

Crossroads (R. Johnson) - Stormy Monday (T. Bone Walker)
Checking’ up on my baby (S.B. Williamson II) 
Photography backcover by Karin Rövekamp & Kuno Mooren.
Photo James ”Son” Thomas by Brian Ashley White
Artwork by Carolus van Kuilenburg
------------------------------